Reishi informatie

Reishi is een eeuwenoud voedingssupplement, dat wordt gebruikt ter bevordering van een lang leven, welzijn en vitaliteit.

In China en Japan wordt de Ganoderma Lucidum ook wel de "paddenstoel van de onsterfelijkheid" genoemd. Het brengt en houdt je lichaam in balans, activeert alle lichaamsfuncties en stelt die als het ware opnieuw af. Hij wordt ook niet voor niets de "Power Mushroom" genoemd, een biologische krachtbron, die ons lichaam zo goed doet.

Maar niet elk product van deze paddenstoel is hetzelfde. Onze Reishi Sporen capsules worden gemaakt van 2 delen van de rode Ganoderma Lucidum (Reishi) paddenstoel op Duan wood geteeld en kunnen worden beschouwd als de meest krachtige, geconcentreerde vorm van de Reishi, daarom uitsluitend geschikt voor volwassenen.

Er zijn 2 kwaliteiten:

1. REISHI SPORE BROKEN VEGA CAPSULES

Deze vegetarische Reishi capsules bevatten een hoge concentratie Sporen (80 %) en Fruiting Body (20 %) met als belangrijkste bestanddelen:

 • Polysacchariden
 • Triterpenen

Niet te vergelijken dus met een gewoon "Ganoderma/Reishi extract", "Rode Reishi", "Reishi of Ganoderma tabletten", "Reishi Poeder" of andere vooral goedkopere Reishi derivaten, waarbij je vaak niet eens op de verpakking of verkoopinformatie kunt zien welk deel van de paddenstoel is verwerkt.

De paddenstoel zelf vermalen tot poeder bevat dus nauwelijks of geen Sporen, die worden namelijk maar 1 keer per jaar geproduceerd door de paddenstoel. Onze Reishi Sporen zijn zonder enige bewerking alleen verpulverd (cracked, > 99 %) volgens een "low temperature micro-proces" en verwerkt in capsules, tezamen met extract van de Carpohole (Vruchtlichaam) Deze combinatie geeft de beste concentratie van de effectieve bestanddelen.

De Sporen groeien onderaan de paddenstoel en vormen, éénmaal door de paddenstoel afgeworpen, het organisme voor een nieuwe paddenstoel in de aarde of Duan hout. Daar ontwikkelen ze zich tot schimmeldraden (micelium), die op hun beurt na vermenigvuldiging weer boven de grond uitgroeien tot de paddenstoel, de Fruiting body, ook wel Carpohole genoemd. Zo is de cyclus rond, zie onderstaande afbeelding.

De Sporen oogst vindt één keer per jaar plaats, meestal in juni, reden waarom de sporen niet in die hoeveelheid voorkomen als de andere delen van de paddenstoel en dus kostbaarder zijn. De oorspronkelijke natuurlijke omgeving is daarmee behouden, hetgeen dan ook de hoge werkzaamheid verklaart en garandeert. 100 % Biologisch, 100 % zuiver!

De paddenstoel bestaat uit 3 delen:

 • Micelium of wel schimmeldraden (met hoofdzakelijk polysacchariden, veelal gebruikt als extract, of samen met thee en koffie.
 • Carpohole, ook wel Fruiting Body genoemd, met hoogwaardige Polysacchariden en andere belangrijke componenten. Nu ook beschikbaar in koffie, klik op deze link!
 • Sporen, met Polysacchariden enTriterpenen. Juist deze Sporen en Carpohole tezamen bevatten de 2 meest werkzame stoffen: Polysacchariden en Triterpenen. En daarmee het beste werkzaam.

Lees onder Reacties wat een selectie van onze gebruik(st)ers hierover melden en overtuig u van de kwaliteit van ons product. Een beter bewijs kunnen wij niet leveren, en dat al meer dan 9 jaar! Wilt u persoonlijk advies over het gebruik van de Reishi capsules, Olie en/of de Koffie, bel (0346-266607) of mail ons gerust, we adviseren u dan wat de beste oplossing is voor uw situatie.

De Reishi paddenstoel is al eeuwenlang in het Verre Oosten in gebruik om het lichaam te versterken en de algemeen welzijn te bevorderen. De paddenstoel wordt ook wel genoemd: Ganoderma lucidum (Lat.), LingZhi (Chin.) of Gesteelde Lakzwam (Ned.). Zijn kracht en werking is opmerkelijk, maar dat mogen wij hier helaas niet (meer) vermelden. We verkopen ze al meer dan 9 jaar en de positieve reacties van de vele gebruikers bewijzen onomstotelijk de kwaliteit en effectiviteit. Reden om alleen te vertrouwen op onze originele Reishi paddenstoel capsules, die we door rechtstreekse ecologische cultivering op grote schaal voor een scherpe prijs kunnen aanbieden. De Reishi Spore Broken capsules worden geproduceerd door ons ISO-gecertificeerd bedrijf volgens strikte Good Manufacturing Proces-normen en voldoen aan alle eisen volgens de laatste Europese wetgeving voor Voedingssupplementen, zowel qua samenstelling als qua etikettering (normen KOAG/KAG). Deze verbiedt dus het noemen van gezondheidsclaims.

Op internet (o.a.Wikipedia) kan men zelf de voordelen en ervaringen met "Reishi" of "Ganoderma Lucidum" en met name de bestanddelen van de "Reishi Spore Broken Powder" beoordelen. Gebruik deze namen als zoektermen in combinatie met waarvoor u de capsules wilt gebruiken.

Bent u (natuur)arts of therapeut dan kunnen wij u wel een wetenschappelijke folder met publicaties en onderzoeksresultaten van deze Reishi Sporen toezenden of mailen, graag dan wel uw registratienummer opgeven ter controle. Wij riskeren anders een hoge boete voor het verstrekken van deze medische informatie aan consumenten. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons (0346 - 266607).

Samenstelling

 • Per capsule: 300 mg Reishi Spore Broken en Reishi vruchtlichaam extract.
 • Belangrijkste ingrediënten: min. 10% Polysacchariden (Beta-glucanen) en 2-4% Triterpenen per capsule.

Bevatten meer dan 150 verschillende stoffen, w.o. het actieve organische Germanium, met een hoge concentratie van koolhydraten, aminozuren, alkaloïden, adenosiden en mineralen. Bevat geen kleur-, smaak-, geur- of conserveringsstoffen. Vrij van metalen, ethylenen en gamma-straling.

Ecologische teelt op Duan wood zonder pesticiden of andere chemische middelen. Puur natuur in een capsule!

Productiemethode

Vooral de Reishi Sporen bevatten de zeer waardevolle bestanddelen, waar de paddenstoel zo om bekend is geraakt. Om deze vrij te maken worden de Sporen, vanwege hun harde schil, eerst met een geavanceerde fysische methode in kleinere deeltjes gebroken (cracked shell rate > 99% ) en daarna zonder enige toevoeging in capsules verwerkt. Ook de gekozen capsulevorm bevordert de optimale absorptie en vertering in het menselijk lichaam, wat bijv. met tabletten niet wordt bereikt. Ook voorkom je daarmee de erg bittere smaak, een ander kenmerk van deze paddenstoel, die daardoor niet voor normale Westerse consumptie geschikt is.

Het Vruchtlichaam-deel wordt gemaakt met een speciale extract technologie, die gebruik maakt van hele lage temperaturen, zodat de suikerketens (o.a. de Polysacchariden) intact blijven en hun gunstige werking op het lichaam behouden. Extract percentage is 12:1. Elk ander Reishi extract dat door verhitting gemaakt wordt, verliest de kracht van met namen de Polysacchariden, waarvan maar 30 % in water oplosbaar is, en suikers lossen ook op in warme thee, chocola of koffie.

Product

Reishi Spore Broken Powder, per 60 of 100 capsules in geseald apothekersachet of flacon (300 mg).

Dosering

Aanbevolen gebruik: 1-2 capsules 1-3 x per dag, bij behoefte aan extra ondersteuning kan men de dagdosis verdubbelen. Langzaam opbouwen, zodat uw lichaam kan wennen aan de Reishi paddenstoel. Zie ook de doseringen van onze gebruikers onder Reacties van klanten of bel (0346 - 266607)/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een op maat gemaakt advies.

Houdbaarheid

1,5 à 2 jaar.

Reishi Spore Broken Capsules bestellen bij Reishi-paddenstoel.nl: klik hier!


2. REISHI SPORE OIL CAPSULES

Reishi Spore Oil capsules is een voedingssupplement, dat wordt gebruikt ter extra bevordering van de vitaliteit en welzijn. Ook dragen ze bij aan een hoger libido en vooral sportieve prestaties.

De capsules worden gemaakt van uitsluitend de Sporen van de rode Reishi paddenstoel (Ganoderma Lucidum) en kunnen worden beschouwd als een zeer krachtige, geconcentreerde vorm van de Reishi, uitsluitend geschikt voor volwassenen. Ze bevatten als belangrijkste bestanddeel: Triterpenen (> 30 %!).

De Reishi paddenstoel, ook wel bekend onder de naam Ganoderma Lucidum, is al eeuwenlang in het Verre Oosten in gebruik om het lichaam te versterken en het algemene welzijn te bevorderen. De gebroken Sporen en de Sporen Olie zijn daarbij de meest effectieve delen van de paddenstoel.

Samenstelling

 • Per gel-capsule: 350 mg Reishi Spore Oil extract
 • Belangrijkste ingrediënten: minimaal 30% Triterpenen, 0,5-1% Polysacchariden

Reishi Spore Oil capsules zijn transparante, met olie-extract gevulde gel-capsules. Ze bevatten alle (olie-) vet-oplosbare bestanddelen (m.n. Triterpenen) uit het gebroken Sporen van de Ganoderma Lucidum paddenstoel en een klein deel van het water-oplosbare extract (o.a. polysacchariden).

Productiemethode

De Reishi sporen bevatten zeer waardevolle bestanddelen. Om deze vrij te maken worden de sporen, vanwege hun harde schil, eerst met een geavanceerde fysische methode in kleinere deeltjes gebroken, tot het zogenaamde gebroken Sporen poeder. Het olie-extract wordt gemaakt van dit gebroken Spore poeder via een zeer geavanceerde koud-proces technologie, de Superkritische CO2 extractie. Extract percentage is 20:1. Dit maakt de Olie ook zo bijzonder want het haalt de in vet oplosbare delen van de Sporen eruit, die samen met de wateroplosbare delen van de Sporen poeder 95 % van de paddenstoel vertegenwoordigen. Puur natuur en 100 % biologisch!

Ter vergelijking: het eten van de paddenstoel zelf of de miceliumdelen die alleen wateroplosbaar zijn en dus door het lichaam kunnen worden opgenomen, maken maar 30 % van de paddenstoel uit, waarmee dus een groot deel van de werkzaamheid niet wordt gebruikt.

Met de combinatie van de Spore Broken Powder en de Spore Broken Olie heeft u de meest krachtige combinatie van de Ganoderma Lucidum paddenstoel die mogelijk is! Succes verzekerd!

Product

Geseald apothekersachet met 30 stuks Reishi Spore Oil soft gel capsules (350 mg).

Dosering

Aanbevolen gebruik 1 capsule, 1 x per dag. Voor extra kracht 3 x per dag 1 capsule, op te voeren tot maximale dosis in speciale ernstige gevallen van zelfs 3 tot 4 x daags 2 capsules per dag.

Er zijn aanwijzingen dat de Reishi Olie ook de haaruitval tijdens en na een chemokuur aanzienlijk vermindert, waarbij een dagdosis wordt aanbevolen van 3 x daags 4 capsules. Evenwel niet gebruiken een paar dagen vóór en en een paar dagen ná de kuur om mogelijke interferentie te voorkomen. Langzaam opbouwen, zodat uw lichaam kan wennen aan de Reishi.

Nb. Reishi Spore Oil capsules kunnen dus tegelijk gebruikt worden met de Reishi Spore Powder capsules. Dit zorgt voor een nog krachtiger en elkaar aanvullend effect.

Houdbaarheid

18 tot 20 maanden.

Reishi Spore Oil Capsules bestellen bij Reishi-paddenstoel.nl: klik hier!


REISHI CARPOHOLE INSTANT KOFFIE

Ontdek de sterke smaak van Arabica koffie gecombineerd met de werkzaamheid en effectiviteit van de Reishi (Ganoderma Lucidum) paddenstoel.

Samenstelling

Reishi Carpohole Koffie is gemaakt van het Vruchtlichaam deel (Carpohole) van de Reishi-Ganoderma Lucidum paddenstoel, superieur aan elke andere Ganoderma koffie variant, die veelal gemaakt is van alleen het Micelium* deel van de paddenstoel. Carpohole bevat namelijk een veel hogere voedings- en farmacologische waarde, met niet alleen Polysacchariden zoals in de micelium, maar ook Triterpenen, Adenosina, organisch Germanium en andere werkzame bestanddelen.

Product

Plastic sachet met 3 gram Arabica koffie, waarvan 10% Reishi Carpohole (300 mg). Verpakt per 10 sachets in een speciale hersluitbare folie-verpakking.

Probeer Reishi Carpohole Instant koffie 2 x daags en voel je een ander, beter mens!  Misschien iets bitterder (een specifiek kenmerk van de Reishi paddenstoel) dan gewend, maar desgewenst natuurlijk eenvoudig op smaak te brengen met wat zoetstof en/of (koffie)melk.

Reishi Koffie bestellen bij Reishi-paddenstoel.nl: klik hier!

* Gecultiveerd met tarwe en granen als basis.

 


MOGELIJKE INTERACTIES REISHI

Reishi en medicijnen.

Gebruikt u reeds medicijnen (welke soort dan ook), dan adviseren wij u om voorzichtig te zijn met het tegelijk gebruiken van een Reishi-product (welke dan ook). Reishi kan invloed hebben op de werking en/of de afbraaksnelheid van medicijnen, waardoor ze bijvoorbeeld sterker of juist zwakker gaan werken dan de bedoeling is of minder snel worden uitgescheiden.

Dit is een aanbeveling, want er is meestal geen onderzoek bij de mens naar gedaan.

Reishi en Grapefruit.

Het wordt afgeraden om Reishi met grapefruitsap in te nemen. Zeker als u continu meerdere capsules met Reishi per dag wilt innemen. Van grapefruit (sap of vrucht) is uit onderzoek bij de mens bekend dat het de opname en afbraak van allerlei medicijnen in het lichaam negatief kan beïnvloeden. Zie bv. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9723817

Als grapefruit en de Reishi paddenstoel gecombineerd gebruikt worden, zou er in theorie ook een negatief effect kunnen optreden, doordat grapefruit de opname of afbraak verstoort van stoffen die in Reishi voorkomen. Incidenteel gebruik van een glas grapfruitsap of het eten van een enkele vrucht per week valt te proberen. Sommige andere vruchtensappen, zoals sinaasappelsap of appelsap zouden deze werking ook hebben.

Dit is een aanbeveling, want er is bij de mens geen onderzoek gedaan naar het effect van vruchtensappen op Reishi gebruik.

 


Gezond: reishi paddenstoel (Telegraaf, 6 juni 2012)

Reishi paddenstoel wordt in Azië al eeuwen gebruikt vanwege de gezondheidsbevorderende eigenschappen. Omdat de paddenstoel niet aangenaam smaakt (taai en bitter), wordt deze verwerkt in capsules, vloeistof en thee. De capsules bevatten de hoogste concentratie aan werkzame stoffen.

Reishi paddenstoel is heel gezond. Zo bevat de paddenstoel calcium, zink, mangaan, ijzer, koper en germanium. Ook werkt de paddenstoel ontgiftend en ondersteunt het het immuunsysteem. Daarnaast verbetert de paddenstoel de bloedcirculatie en helpt tegen stress.

 


Gebruikersonderzoek

Regelmatig laten we gebruikers van onze Reishi producten een aantal vragen beantwoord. Hier zijn de belangrijkste resultaten:

 • Gebruikers van Reishi Spore Broken Powder capsules: 40% van de gebruikers die deelnamen is vrouw en 60% man.
 • Hoe lang hebben ze onze Reishi gebruikt: van 1,5 maand tot 36 maanden.
 • Aantal capsules per dag: 1-9 capsules.
 • Meest gebruikte dosering: 3-4 capsules per dag.
 • De meeste deelnemers (73%) gebruiken de capsules elke dag. Zij zijn van plan om er ook langer mee door te gaan.
 • Degenen die de Reishi capsules periodiek gebruiken (27%), doen dat m.n. additief op chemokuren, of om periodiek het immuunsysteem een oppepper te geven ('afweerkuur').

Reden waarom men Reishi is gaan gebruiken en het gemerkte effect:

 • Algemeen fitter; meer energie; voelt zich beter; fitter en schoner; positief gevoel en rust; makkelijker ontspannen worden
 • Allergie nauwelijks last van gehad.
 • Burn-out psychisch rustiger
 • Cholesterol duidelijke verbetering
 • Immuunsysteem betere afweer
 • Welzijn verbetering algemeen welzijn, vitaler
 • Bijwerkingen ondersteuning chemokuur, sneller herstel, zeer positieve effecten; minder moe
 • Nachtrust beter inslapen en langer
 • Sport betere duursportprestatie, minder hoogteproblemen in de bergen

Bijwerkingen:

 • Er werden geen opvallende bijwerkingen ervaren. Soms werd wat hoofdpijn of onrust gevoeld, maar bij inname van minder capsules per dag, bleef dat weg. Soms had men meer dorst en moest men er voldoende bij drinken.

Ervaringen met de Reishi Spore Oil gel-capsules (rijk aan triterpenen):

 • Deze capsules (1-2 per dag) werden door een aantal oudere personen genomen.
 • De redenen voor gebruik waren: tegen verouderingseffecten, algemene verbetering van de gezondheid en gezondheidsregulering (bloeddruk, cholesterol).
 • Opmerkelijk: beter libido.
 • Ook het effect op de geestesgesteldheid was merkbaar: men was meer wakker en alert en beter bestand tegen stress.

 


 

ONZE BEDRIJFSGEGEVENS

Reishi-paddenstoel.nl

Vestigingsadres Kamer van Koophandel: Landenwinkels.nl Vrijheidslaan 50 3621 HJ BREUKELEN

Distributiecentrum Landenwinkels.nl: Rendementsweg 6 3641 SK MIJDRECHT

Telefoon: 0346 - 2 666 07 Mobiel: 06 - 555 712 83 WhatsApp: 06 - 555 712 83

BEZOEK AAN HET DISTRIBUTIECENTRUM VAN REISHI-PADDENSTOEL.NL IN MIJDRECHT IS ALTIJD MOGELIJK, MAAR ALLEEN OP AFSPRAAK! Bij het maken van een afspraak ontvangt u een routebeschrijving.

Inschrijving handelsregister Kamer van Koophandel: 30196482

BTW nummer: NL1154.24.301.B01

Rekeningnummer ING: 47 13 447 t.n.v. Landenwinkels.nl IBAN: NL16INGB0004713447 - BIC: INGBNL2A